LogotyperVad är det egentligen som
gör en logotyp bra?
Enkelhet

Igenkänningsfaktor är väldigt viktigt för en logotyp, därför ska de inte vara för komplicerade. Ta dig t.ex. en titt på kända storföretag och hur enkla deras logotyper egentligen är. Genom att endast se logotypen vet nästan alla vilket företag det handlar om, även om inget namn står skrivet.

Relevans

En logotyp måste förmedla rätt slags känsla beroende på vad för sorts verksamhet det handlar om. Samma logotyp som t.ex. är helt perfekt för ett industriföretag funkar antagligen inte alls för en restaurang och vice versa.

Tidlöshet

Logotypen spelar en viktig roll i ett företags varumärke, därför vill man undvika att byta den för ofta. En bra logotyp förlitar sig inte för mycket på designtrender, eftersom de då kan se gamla ut redan om några år. En bra logotyp ska kunna se lika bra ut 10 år in i framtiden som den gör idag.
Här på Datahuset tar vi fram ett antal smarta designförslag på en unik logotyp som passar just din verksamhet. Sedan skapar vi den färdiga logotypens olika varianter i ett flexibelt digitalt format.

Kom in och dela med dig av dina idéer så kan vi hjälpa din verksamhet till en riktigt lyckad logotyp.